Co dalej ?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.sportino.pl Strona Główna // Wszystko o drużynie Sportino
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
FLEXXIP
III liga

PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 11:08 am    Temat postu: Co dalej ? Odpowiedz z cytatem
No dobrze, emocje już opadły, jak po wielkiej bitwie kurz ... pytanie co Dalej ? Kto zostanie ?

Moje typy: Żytko, Lofton, Gabiński, Wojdyła. (może Świderski [każdy klub jakiegoś młodego promouje])
Wiem, że zasługują wszyscy, ale coś ugrać trzeba.

Kogo chciałbym widzieć ?
Anenkov (pamięta go ktoś ?), Lucas David, Żurawski, Kiausas, Norgard, Wichniarz, Cielebąk, Chriss Daniels, Copeland. to tak po łepkach Wink wiadomo wolałbym Penland i Browna, ale już za drodzy.
Może Kwiatek akurat czyta, więc spytam: Co się dzieje z Myrdą ? Jest paru dobrych w pierwszej lidze np. Jarecki, Metelski (jak fochów nie będzie strzelał), Ecka, Kowalczuk.

Kto sponsorować miałby ?
duże stategiczne firmy :
Polomarket, Lafrage, Alstal, Soda Polska, Zakłady Tłuszczowe Kruszwica, Cykoria - to regionalnie
troszkę dalej:
Cereal Partners Poland TORUŃ,
Krajowa Spółka Cukrowa SA Toruń (Skoro BOT może...)
PESA Bydgoszcz SA Holding
GCB CENTROSTAL Bydgoszcz SA (siatkarki spadły, więc trochę "wolnej" gotówki powinni mieć)
Domar Bydgoszcz
Ballbek Bydgoszcz (chcieli inwestować w Astorii
może ktoś ich na Inowrocław namówi)

Pomniejsze: dla KK np. Inenerga, dla indywidualnych kontraktów np. Rembis, Viando, Inremo, Inofama, MEGA, chwilowa zaćma

Życzę udanych transferów i dużego budżetu. O ile o transfery się bać nie bedę, o tyle kciuki muszę trzymać za Zarząd by pieniądze wyskrobali.

Ps. i co z największą sektorówką w Polsce ? Laughing - się uczepiłem tego Rolling Eyes

!!! SIERGIEJOWSTRZYMYWACZ !!!

-----------------------------
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
spider
III liga

PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 11:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja bym zostawił z obecnego składu najchętniej wszystkich ale to nierealne tak więc na pewno Tomek Wojdyła, Łukasz Żytko, Michał Gabiński, Robak ale powienien przepracować porządnie okres przygotowawczy do tego dwóch młodych będzie taki wymóg więc Hubert Wierzbicki i wypada, że Świderski.

Z Polaków przydali by się na pewno Szubarga, Wichniarz, Frasunkiewicz są też ciekawi zawodnicy w 1 lidze jak Damian Kulig, Daniel Wall, Paweł Wiekiera czy Józek McNaull oczywiście uzupełnić skład obcokrajowcami chociażby grzejącym ławe w Turowie Hardingiem Nana

Jednak transfery transferami najważniejsza jest kasa więc działacze do roboty żeby znowu nie było wakacji przez większość okresu transferowego
FLEXXIP
III liga

PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 3:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
A takie pytanko mam. Sportino jest ISS ... w Ekstraklasie o ile pamiętam trzeba mieć SA. Więc musimy przekształcić ta ?

Powrót do góry
ElectroGosc
III liga

PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 7:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Na poczatek chcialbym pogratulowac i podziekowac calemu zespolowi Sportino za awans:)

Co dalej?Smile Dobre pytanie, czas pokaze...

Po pierwsze trzeba zorganizowac budzet, a wiec pozyskac sponsorow! Moze Polo Market, moze Ciech da wieksza pieniazki? Moze Sanplast,Zaklady z Kruszwicy, Lafarge? No i oczywiscie obecni sponsorzy:)
Zarzad tez nie moze doprowadzic do tego co stalo sie z Notecia, wiec musza uczciwie pogrywac ze sponsorami,zawodnikami i kibicami oczywiscie!
Nastepnie wedlug mnie przedluzyc kontrakt z jackiem Winnickim, zeby zabral sie do budowania skladu....
Moim zdaniem z obecnego skladu moglby zostac Żytko, Gabinski, Mordzak, ewentualnie Wojdyla (na I lige jest swietny,natomiast na DBL moze okazac sie juz nieco za slaby fizycznie na walke pod koszem)...warto byloby pozyskac Szubarge.Biorac pod uwage przepis miedzy innymi o polakach ponizej 23 lat bylby Gabinski (o ile Anwil pusci) i warto byloby sie przjrzec Jarku Jareckiemu ze Stali (no chyba,ze Stal awansuje i sie nie rozpadnie) Jezeli chodzi o obckorajowcow to juz trener z ekpia sami powinni sie wybrac do USA i znalezc mlodych i utalentowanych walczakow! Mam nadzieje,ze p. Winnicki po pracy w slasku i prokomie poznal dobrych agentow;)

No i trzeba bedzie zrobic Spolka Akcyjna,taki jest wymog ekstraklasy...
Powrót do góry
Damian KSG
III liga

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 11:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Witam . Gratuluje awansu ...ale chyba kibiców to wy za wielu nie macie ? sadzac po wypowiedziach tutaj ? chyba ze macie jakies tajne forum ...u nas po awansie było jakos ponad 300 wpisów u was ? 4 ? no sorry to bardziej mnie utwierdza w przekonaniu ze wasz twór nie jest zbyt popularny ...wydaje mi sie ze na IV ligowe boiska chodzi wiecej ludzi ...

pzdr . bez napinki
FLEXXIP
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 12:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
KSG masz racje, dziwne to i podejrzane. Na hale potrafiło wejść 2500 ludków, na młynie nawet sporo ludzi było. A tutaj padaczka, z jednej strony dobrze, że nie ma dzieci w stylu "je je je teraz rozniesiemy wszystkich i mistrzostwo nasze" z drugiej brakuje mi odpowiedzi na poziomie ... w ogóle jakiejkolwiek odpowiedzi. Najlepsze jest to, że kibicem Sportino nie jestem. Dziwne to forum jest, wymarłe ...

Powrót do góry
Krwawy Fidel
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 6:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Działacze powinni od razu zakasać rękawy i brać się do poszukiwania sponsorów. To jest dobry moment aby Inowrocław stał się kolebką polskiej koszykówki. Najważniejsze zadanie to zatrzymać duet trenerski Jacek Winnicki, Marcin Grygowicz, którzy w tym sezonie wykonali znakomitą robotę.
Z zawodników, którzy wywalczyli awans na kolejny sezon powinni zostać Łukasz Żytko, Artur Robak, Tomasz Wojdyła i jeśli uda się wypożyczyć z Anwilu Michał Gabiński
co do nowych Polaków którzy byli by mile widziani w naszym zespole to:
Krzysztof Szubarga, Przemysław Frasunkiewicz, Tomasz Cielebąk, Jeff Noodgard zawodnicy z I ligi: Damian Kulig i Adam Wall
zawodnicy amerykańscy powinni być na pozcjach 1, 3, 5
Powrót do góry
Kwiat
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Przede wszystkim Fidel, to kolega z Górnika prosił by się nie napinać. A ma rację. I się nie odgrażaj bo jeżeli chodzi o głośność dopingu to nasi kibice nie dorastają tym z Górnika do pięt. I nie ma się co obrażać i wkurzać. Tak jest i tyle. Kibice muszą to zmienić, już jest dużo lepiej niż rok temu, ale jeszcze potrzeba pracy.

Moim zdaniem jeszcze 5-6 lat temu można było zostawić 3/4 składu z I ligi i byłoby git. Teraz trudno znaleźć mi chociażby jednego, który by sobie przyzwoicie radził w ekstraklasie.

Sportino pewnie będzie miało budżet wielkości 1,5-2,5 mln. Więc w tej sytuacji powinno postawić na dwóch dobrych i porządnie wyszukanych rozgrywających z USA, bo wiadomo, że na dobrych Polaków na tej pozycji nie będzie stać, a Szubi ma już chyba większe aspiracje niż bicie się o utrzymanie. Tak czy siak tutaj Sportino moim zdaniem mogłoby pójść drogą Polpaku (budżet około 2,5 mln, ale na trochę innych zasadach Smile).

Jako trzeci PG może być Żytko. Na pewno moim zdaniem trzeba zostawić Gabińskiego (co na to Anwil?) i Świderskiego. Ten drugi ma problemy z boiskowym IQ, ale nie po to się ich trenowało i ogrywało przez dwa sezony, żeby teraz korzystał z tego ktoś inny. A przede wszystkim za rok wchodzi przepis o Polaku 86, więc kogoś trzeba mieć. Liczę, że Wierzbicki zostaje i dalej będzie systematycznie wprowadzany w poważną koszykówkę.

Na dwójeczkę jakiegoś strzelca z Serbii. Chociaż jak to z jugolami. Nie ma kontroli nad nimi, a Winnicki lubi pokrzyczeć więc albo się pozabijają, albo dogadają. Na rezerwę może Seweryn? Zawsze w naszej hali cykał ładnie Smile

Na trójeczkę bardzo dobry pomysł z Frasunkiewiczem. Po tragicznym sezonie w Czarnych faktycznie może będzie tak, że nie podpiszą z nim nowej umowy, ale nie oszukujmy się. Będzie miał mnóstwo innych ofert z lepszy klubów. Przepisy o Polakach, reprezentant Polski - co może mu zaoferować beniaminek z minimalnym budżetem? Więc trzeba będzie się rozejrzeć za solidnymi SF. Motyw w Górniku z dwoma Polakami na tej pozycji był całkiem ciekawy i moim zdaniem się sprawdził. Można pójść tą drogą. Tylko skąd brać tych wartościowych Polaków? Przecież nie wyciągną Szawarskiego Smile Oj trudne zadanie tutaj czeka działaczy i trenerów Sportino. Niestety Majchrzak to już nie ta półka. Jeff Nordgaard to chyba już takie ostatnie podryg dużego basketu. Może Kamil Zakrzewski?

Tomek Wojdyła na ekstraklasę? Chciałbym to zobaczyć. Moim zdaniem absolutnie. To walczak i kibice takich lubią, głównie dzięki niemu jest awans, ale wyobrażacie sobie Wojdyłę czy Nowaka w starciu z takim Hicksem, Odenem, Hallem, Okaforem czy Stanojevicem? Ja nie. Nie oszukujmy się w ekstraklasie na pozycjach PF/C muszą grać już zupełni inny koszykarze. Tomek Cielebąk całkiem OK propozycja. Może Łukasz Majewski z Polpharmy, też walczak, a pożyteczniejszy. Środkowy to na pewno musi być jakiś dzik z USA, a na wsparcie Polacy i jakieś Serby lub inne takie. Byle nie tani i słabi Litwini. Dobry Litwin = duzio, duzio, bardzo duzio euro.

Tak naprawdę wszystko jednak zależy od pieniędzy, pieniędzy i pieniędzy. A poza tym od reakcji i umiejętności negocjacyjnych władz klubu. Jak będzie budżet będzie można rozmawiać o zawodnikach.

A i radzę zauważyć wielu osobom, także z klubu, które często przerażone patrzą, że ktoś chce 20 tyś dolarów miesięcznie. Dolar leci na łeb na szyję. Amerykanie nadal żądają tyle co kiedyś. Tyle, że teraz za 40 tysięcy złotych można mieć naprawdę porządnego wymiatacza. Tak samo za 20 tyś. Myślę, że na przynajmniej przyzwoitych koszykarzy z USA Sportino musi wydać 6-7 tyś, albo i więcej. To naprawdę są obecnie małe pieniądze.

Aktualnie bardziej opłaca się szukać graczy USA na prawach cotonou, których można mieć świetnych jak się dobrze poszuka za te 10-15 tyś dolarów, niż przeciętnych Serbów za 4-8 tysięcy euro.

P.S.

Fidel nie Adam tylko Daniel Wall. Widzieć go tu nie chcę Wink Pomyślcie. Facet ma 195 cm gra jako 4/5, jest kompletnie szalony, a wy chcecie go w ekstraklasie.

P.S. 2

Nie chcę się znowu czepiać i być uszczypliwy bo i tak mnie mało kto już lubi, ale... Wink Czy jeżeli zespół awansował pierwszy raz w historii do DBE to tytuł niusa na stronie głównej musi brzmieć "Sokoły nie wzbiły się do lotu". Piękne to, poetyckie takie, ale bez sensu trochę Smile
Powrót do góry
FLEXXIP
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 3:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Mój ulubiony informator vel. Kwiatek wrócił Smile
Pewnie przeoczyłeś, ale pytanie skierowałem w Twoją stronę : Co się dzieje z Myrdą ? - tak z ciekawości tylko pytam Smile

Starzy znajomi sobie gadugadu, a czemu nikt typu Andrew sie tutaj nie udziela

Powrót do góry
wolf
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 5:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Osobiście z Panem Kwiatkiem się w pewnych kwestiach nie zgadzam np. Wojdyła a czemu ma rywalizować z centrami których wymieniłeś? Bardziej bym ustawił go na pozycji 4 zresztą to raczej jego pozycja nominalna (niezły rzut z półdystansu i dystansu) dodatkowo obserwowałem go przez całą lige jak i spotkania sparingowe z drużynami ekstraklasy i tam nie wyglądał blado radził sobie z Okaforem, Hallem, nie wspominając już że radził sobie albo radziłby sobie z zawodnikami polskimi którzy w ekstraklasie grają jak Bacik, Radke, Mróz, Grudziński itp. Szubi natomiast co roku ma bić się w lepszym zespole ale jakoś jemu się nie udaje (brak ofert?) lub chęć dłuższego spędzania czasu na parkiecie a nie ławce, zresztą myślę że przychodząc do Inowrocławia by walczył o coś więcej niż utrzymanie. Wichniarz, Frasunkiewicz faktycznie ofert pewnie sporo się pojawi ale trzeba się trochę postarać zarządzie Sportino.

Zgadzam się w kwestii graczy z USA na pewno obecnie taniej to wychodzi niż sprowadzanie grajków zza wschodniej granicy itp. Dolar stoi bardzo nisko więc gracz za 8-10 miesięcznie z USA na pewno można sprowadzić na dobrym poziomie a przecież lepiej iść w jakość a nie w ilość moim skromnym zdaniem

Jeżeli chodzi o sponsorów to czemu władze klubu nie potrafią przekonać władz grupy ORLEN a konkretnie IKS Solino do sponsoringu przecież ta firma odkąd pamiętam dawała na koszykówkę
Powrót do góry
Kadziul
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 5:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
A ja nie bede sie rozpisywał kogo bym chciał widzieć w składzie sportino, bo na to przyjdzie jeszcze czas. Najważniejszym teraz zadaniem klubu jest pozyskanie strategicznego sponsora i zbudowanienie budzetu na ekstaklase. A dopiero wiedząc ile mozna wydac pieniazków na grajow, zaczac budowac sklad Sportino. Najwazniejsze aby robic to z głowa i wykorzystywac kazda zlotowke na odpowiednich zawodników. I tego zycze zarzadowi Sportino i sobie.
Pozdro i do zobaczenia na meczach Sportino!!!
Powrót do góry
Kwiat
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 6:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Sparingi nie mają żadnego znaczenia (drużyny z 1 ligi po sparingach rozpoczynają sezon podczas, gdy zespoły z DBE mają jeszcze miesiąc do startu). Inne podejście, inny etap i to ma znaczenie. Sportino przecież przed sezonem ograło chyba nawet Anwil, a to nie oznacza, że zagrałoby zamiast niego w ćwierćfinale DBE Smile

Moim zdaniem Wojdyła w ekstraklasie to totalne nieporozumienie. Brak siły, brak motoryki, brak wyczucia. To tak jak kiedyś z Andrzejem Molendą. Świetny na I ligę, niechciany wyżej.

Naprawdę o ile rozgrywający z I ligi jeszcze mogą coś zawalczyć w DBE, to gracze wysocy mają już gorzej. Bo na pozycjach 4/5 to jest przepaść pod każdym względem. Siły, motoryki, boiskowego IQ, warunków fizycznych itd. itp. Zamiast Wojdyły zdecydowanie bardziej widziałbym takiego Pawła Leończyka Smile

Co do Myrdy. To przyznam, że nie wiem, ale ktoś kiedyś mówił, że on już odpuścił sobie (nie wiem czy prawda). Trzeba poszukać Smile
Powrót do góry
FLEXXIP
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 6:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
wolf ... Kopalni w Inowrocławiu już nie ma, warzelnia do likwidacji bo straty generuje, a Ty Orlen chcesz naciągać na jeszcze większe straty ? Przypominam, że nawet biurowiec mieli przenieść do Włocławka Smile

Powrót do góry
wolf
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 6:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Koplania nadal w Inie istnieje trochę inny sposób pracy ale istnieje a PKN Orlen właściciel IKS Solino nawet w ostatnim tragicznym sezonie Noteci dawał siano. Dodatkowo zmieniły się ostatnio władze w zarządzie więc można spróbować

Sparingi nie były tylko w okresie przygotowawczym Panie Kwiatek, zresztą jak się orientuje mało widziałeś Wojdyłe w akcji więc myślę że bardziej ty się mylisz niż ja Very Happy
Powrót do góry
naws
III liga

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
W obecnej sytuacji (reguly gry polskich zawodnikow) madre i sluszne podejscie powinno byc takie, iz zostawiamy ok. 4 zawodnikow z obecnego skladu (pewniacy - Wojdyla i Gabi oraz np. Zytko, Mordzak, Artur (obowiazkowo)
Do tego dochodzi Szubi oraz zawodnik na pozycje 2-3.
Jednak priorytetem powinno byc utrzymanie J.Winnickiego, ktory sprawdzil sie w 100% i to wlasnie on powinien poprowadzic Sportino w DBE. Konsekwentne budowanie skladu w oparciu o zawodnikow, ktorzy dobrze sie z nim rozumieli przynioslo efekt. Tak musi zostac i juz wg mnie.
Co do reszty - czas na popis zarzadu, jednak nie ma co sie spodziewac super rewelacji jesli chodzi o budzet. Jesli bedzie on oscylowal w granicach 2mln, to juz bedzie spory sukces.
Wszyscy trzymamy kciuki i pamietajcie: nic na sile;)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.sportino.pl Strona Główna // Wszystko o drużynie Sportino Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do: